fbtw fb twitter
 
  News English Version
     
    Perkongsian DRB HICOM-Geely Akan Pacu Proton Menuju Kejayaan , Kata PM Najib
KUALA LUMPUR, 23 Jun (Bernama) -- Perkongsian antara DRB-HICOM Bhd dan Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd, yang bakal menyaksikan Proton menjadi hab pengeluaran global model kereta pemanduan kanan Geely, akan membawa pembuat kereta nasional itu ke tahap kejayaan dan masa depan yang terjamin, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
 
         
  Pengilang SUV Geely Akan Bantu Pacu Perniagaan Proton
KUALA LUMPUR, 22 Jun (Bernama) -- Hak pengeluaran kenderaan utiliti sukan (SUV) merupakan prospek paling menarik untuk Proton Holdings Bhd bergerak ke hadapan, hasil jalinan usaha sama dengan rakan strategik asingnya yang baharu, kata seorang penganalisis kereta hari ini.
 
         
  Perodua Akan Bina Taman Eko Dalam Kawasan Kilang
KUALA LUMPUR, 19 Jun (Bernama) -- Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) akan bina Taman Eko bernilai RM300,000 di dalam kawasan perkilangan kumpulan seluas 202.3-hektar sebagai sebahagian daripada komitmennya kepada alam sekitar.
 
         
  ASEAN Dan China Sambut Baik Usaha Sama Proton Dengan Geely
KUALA LUMPUR, 19 Jun (Bernama) -- Negara anggota ASEAN dan China kini dalam jangkauan bagi Proton untuk memasarkan keretanya susulan perjanjian perkongsian strategik baru-baru ini dengan Geely Holding Group Co Ltd, China kata ahli geostrategi, Dr Azmi Hassan.
 
         
  Naza Lancar DS 5
KUALA LUMPUR, 15 Jun (Bernama) -- DS, model kereta eksekutif kompak, telah dilancarkan sebagai satu jenama tersendiri, serentak dengan pelancaran model perdana DS 5 yang baharu.
 
         
    Pengeluaran Perodua Myvi Cecah Sejuta Unit
KUALA LUMPUR, 13 Jun (Bernama) -- Perodua Myvi yang merupakan model ikonik Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) sejak diperkenalkan pada 2005, melakar detik bermakna apabila pengeluarannya melepasi sejuta unit.
 
         
  ETCM Lancar Kempen Keselamatan Nissan 2017
KUALA LUMPUR, 7 Jun (Bernama) -- Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) telah melancarkan Kempen Keselamatan Nissan 2017 bagi mendidik rakyat Malaysia mengenai pengetahuan keselamatan di jalan raya melalui pelbagai aktiviti kreatif dan meyeronokkan.
 
         
  Perodua Bezza Mula Berada Di Pasaran Sri Lanka
KUALA LUMPUR, 7 Jun (Bernama) -- Model Bezza 1.0L (transmisi automatik) memasuki pasaran Sri Lanka buat pertama kali semalam pada pelancaran yang dianjurkan oleh pengedar rasmi Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua), Unimo Enterprises Ltd.
 
         
  Proton Perkenal Proton Iriz Dipertingkat
KUALA LUMPUR, 5 Jun (Bernama) -- Proton Holdings Bhd secara rasmi memperkenalkan Proton Iriz yang dipertingkat hari ini dan kereka itu boleh diperoleh di semua bilik pameran di seluruh negara.
 
         
    Proton Dijangka Rugi RM1 Bilion Jika Tidak Distruktur Semula - Najib
SEREMBAN, 2 Jun (Bernama) -- Proton Holdings Bhd (Proton) dijangka akan mengalami kerugian sebanyak RM1 bilion pada tahun ini sekiranya syarikat automotif nasional itu tidak distruktur semula, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.
 
         
[1]
 
     
   
     
 
I use the vehicle hazard lights whenever…
 

Results  |  Polls
 
   
     
  You should only use the hazard lights to warn
traffic that you've had to stop in some sort of emergency. Turning on the hazard lights and still driving on is dangerous. If more and more
motorists use their hazard lights when they
are still moving, those who use them when they actually stall would be in danger of being
knocked into by traffic behind them
 
     
 

Malaysian National News Agency
Ministry of Transport Malaysia

Auto Expo (New Delhi, India)
Bangkok International Motor Show (March–April)
Beijing International Automotive Exhibition

>>> MORE EVENTS

 

...................................................................................................................................................................................................................................................

© 2017 BERNAMA. All Rights Reserved. Disclaimer | Privacy Policy| Security Policy
This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.
Best viewed in Firefox 8.0 & Internet Explorer 8.0 with 1024 x 768 resolution